Därför är låneförmedlare gratis

Låneförmedlare är mellanhanden mellan banker och låntagare. När en potentiell låntagare använder sig av låneförmedlarens tjänster, så får denne hjälp med att jämföra de olika bankernas erbjudanden. Låneförmedlarnas tjänster är helt gratis, eftersom bankerna betalar för förmedlingen.

Banker tjänar pengar på avbetalningar, krediter och räntor på lån. Generellt vill bankerna ha en så hög ränta som möjligt. När en låneförmedlare kommer in i bilden, blir de olika bankerna pressade, eftersom potentiella låntagare nu enkelt, snabbt så väl som gratis kan jämföra de olika tillgängliga lånen som finns på marknaden. Till en följd att bankerna tvingas att ta ställning till att andra banker kan erbjuda bättre villkor för att få kunden så blir konsekvensen att räntorna också pressas. Låneförmedlare blir alltså en mellanhand som hjälper bankerna att få in kunden och bankerna betalar en avgift för varje ny kund som de får genom låneförmedlaren. Samtidigt så jobbar de för att kunden ska få så bra villkor som möjligt. Konsumentnyttan med låneförmedlare är därför stor, eftersom de skapar konkurrens mellan bankerna.

Jämför och välj låneförmedlare

Många anledningar att använda låneförmedlare

Förutom att låneförmedlarnas tjänster är helt gratis, så finns det många andra anledningar till att använda sig av en låneförmedlare.

En stor fördel är att du får flera bankerbjudanden samtidigt. Det finns låneförmedlare som samarbetar med över 20 banker och detta ger dig en mycket bra överblick. Vidare kan det maximera dina chanser att få låna pengar. Banker har olika sätt att bedöma kreditvärdighet på och sätter på så sätt ofta olika räntor på en och samma person. Detta kan betyda att en bank beviljar dig ett lån och en annan inte. Genom att vända dig till en låneförmedlare ökar således dina chanser till att låna pengar.

Du kan givetvis gå runt till flera banker och ansökan om lån. Det finns flera nackdelar med detta. Inte nog med att det är tidsödande, men den största nackdelen med att jämföra lån själv är att du får sämre kreditvärdighet för varje gång du ansöker om lån hos en ny bank. Anledningen till detta är att banker har som policy att göra en kreditupplysning på dig när du ansöker om lån. Din kreditvärdighet försämras avsevärt om du har många kreditupplysningar registrerade och detta påverkar i sin tur dina lånevillkor.

Genom att vända dig till en låneförmedlare så görs bara en enda kreditupplysning trots att många banker fortfarande är involverade. Vidare kan en låneförmedlare hjälpa dig att samla dina befintliga lån och främjar trygghet genom säker behandling av personuppgifter. Slutligen erbjuder låneförmedlare bra service. Att du får lån innebär att de får betalt.